Verditakst

En verditakst i Bergen

Svaret på hvorfor en lokalkjent byggekyndig takstmann skal utføre en verditakst på din bolig:

  • Tomtas beliggenhet (Lokalkjent takstmann)
  • Tomtas størrelse (Takstmann)
  • Boligens størrelse (Takstmann)
  • Boligens alder (Byggekyndig takstmann)
  • Boligens byggemetode (Byggekyndig takstmann)
  • Boligens tekniske tilstand (Byggekyndig takstmann)
Takstmann Bergen

Tomtas beliggenhet

Når det gjelder tomtas beliggenhet kan nok en lokalkjent eiendomsmegler gjøre denne jobben like bra som en lokalkjent takstmann. Spørsmålet er hva ville denne tomta kostet uten boligen.

Prisen på tomtas beliggenheten ligger ikke i hva som er på tomta. Om det er flott hekk eller om det er heller i innkjørselen. Prisen på tomtas beliggenhet handler om alt som er i nærheten av tomta. Infrastruktur.

Er det langt til sentrum. Er det langt til jobben. Barnehage i nærheten? Skole i nærheten? Idrettsanlegg ? Havet? Utsikt? Nabolag?

Det er dette som betyr noe. Det er med på å avgjøre om den reelle tomteverdiens beliggenhet er kr. 150 000.- eller kr. 15 000 000.-

Tomtas størrelse

Tomtas størrelse kan ha noe å si for enkelte, noen ønsker en stor tomt, andre ønsker en liten tomt. Denne prisen beregnes som regel når man ser på helhetsprisen.

Boligens størrelse betyr ofte mye. Hvor mange kvadratmeter er boligen på. En takstmann kan arealmåling, bedre enn de fleste.

Alder og byggemetode

Boligens alder kan enkelte ganger være vanskelig å fastslå for et utrenet øye. Det er her en byggekyndig takstmann kommer inn. Ut i fra byggeskikk (+ et par andre momenter), kan en dyktig byggekyndig takstmann fastslå boligens alder svært nøyaktig. Det samme gjelder byggemetode. En lokalkjent byggekyndig takstmann kan raskt avgjøre hvilken byggemetode som er benyttet.

Teknisk tilstand av boligen

Til slutt den tekniske tilstanden på boligen. Her finnes mange momenter en byggekyndig takstmann benytter for å fastslå den tekniske tilstanden på en bolig. Det meste ligger lagret bak i hodet. En teknisk tilstandsanalyse kan man benytte dersom man ønsker en grundig gjennomgang av boligen. Dette er likt om du snakker med en takstmann i Drammen, en takstmann i Oslo, eller en takstmann i Bergen.

En Verditakst i Bergen…

En verditakst i Bergen skal med andre ord utføres av en lokal byggekyndig takstmann i Bergen.

Takstmann Bergen
Finn Takstmann
Eierskifterapport
Skadetakst
Verditakst
Takstmann Utdanning